Over dpf-pro

dpf-pro is ontwikkeld voor autobedrijven die gespecialiseerd zijn of zich willen specialiseren in het onderhouden en repareren van diesel uitlaatgassystemen. Als dpf-pro specialist ben je opgeleid en beschik je over alle kennis rondom uitlaatgassystemen.

Als dpf-pro bied je jouw klanten één van de volgende oplossingen:

  • Professioneel reinigen van het roetfilter zonder uitbouw, met additieven van JLM Lubricants.
  • Het roetfilter uitbouwen en grondig laten reinigen bij bijvoorbeeld één van onze partners AllParts Harry Banis in Bussum of Diesel Buchli in Hardewijk. Het roetfilter wordt na inspectie onder hoge druk gereinigd en kan indien nodig worden gerepareerd door bijvoorbeeld lassen.
  • Als het roetfilter is beschadigd of niet meer goed werkt, moet het worden vervangen. Als dpf-pro adviseer je de klant over de aanschaf van het nieuwe roetfilter, aan de hand van de specificaties van het dieselvoertuig.

Meer informatie?

Neem contact op met
Erik van Lier

Mail

Trainingen en marketing

In samenwerking met GMTO biedt dpf-pro vakkundige trainingen aan met betrekking tot het stellen van diagnoses aan diesel uitlaatgassystemen. Monteurs en autotechnici kunnen zo onder meer hun vaardigheden verder verbeteren en blijven op de hoogte van nieuwe technologieën, trends en ontwikkelingen.

De trainingen bieden wij aan in combinatie met een marketingpakket. Het marketingpakket bestaat uit verschillende promotiematerialen om aan jouw klanten te laten zien dat jij gespecialiseerd bent in het onderhouden, repareren en diagnosticeren van uitlaatsystemen van dieselvoertuigen.

Bekijk de trainingskalender

Als dpf-pro specialist wordt het volgende van je verwacht:

  • Je volgt de Roetfilter DPF Diagnose training van GMTO zodat je beschikt over alle kennis rondom uitlaatgas problematiek.
  • De deeltjesteller test is een verplicht onderdeel van de APK om de werking van een roetfilter te testen. Als dpf-pro beschik je over een goedgekeurde deeltjesteller, deze is bijvoorbeeld verkrijgbaar via jouw AllParts grossier.
  • Om het roetfilter van een dieselvoertuig preventief te reinigen beschik je over een JLM Lubricants startpakket met additieven, dit pakket is bijvoorbeeld verkrijgbaar via jouw AllParts grossier.
dpf-pro worden

"*" geeft vereiste velden aan

Meer informatie?

Neem contact op

Vind een vestiging bij jou in de buurt

Alle vestigingen