Grondig reinigen van het roetfilter

Een roetfilter is een belangrijk onderdeel van het uitlaatsysteem van een dieselvoertuig. Het filtert de roetdeeltjes uit de uitlaatgassen en voorkomt zo dat schadelijke stoffen in de lucht terechtkomen. Bij de dpf-pro specialisten kan je terecht voor het grondig reinigen van het roetfilter van jouw dieselvoertuig. Het roetfilter wordt gereinigd met de geavanceerde Flashcleaner roetfilter reinigingsmachine. Dit is een unieke, milieuvriendelijke methode van reiniging door een gesloten systeem.

Werkwijze

  • Nadat het roetfilter is uitgebouwd wordt deze visueel geïnspecteerd en wordt het juiste reinigingstraject geselecteerd.
  • Na de inspectie wordt de voortest gestart. Hierbij wordt de flow en tegendruk van het filter bekeken.
  • Voor het reinigingsproces wordt het filter geplaatst in de reinigingsmachine. Door middel van water en additieven wordt het roetfilter onder hoge druk grondig gereinigd.
  • Na reiniging volgt een na-test waarbij het resultaat van de reiniging duidelijk wordt.
  • Het roetfilter wordt teruggeplaatst in het voertuig en de monteur zal een testrit maken om te controleren of het probleem is opgelost en de prestaties van het voertuig weer op peil zijn.

Het reinigen van een roetfilter is een belangrijk onderhoudsproces voor je dieselvoertuig. Door het roetfilter regelmatig te laten controleren en reinigen kan je ervoor zorgen dat jouw dieselvoertuig goed blijft presteren en blijft voldoen aan de emissienormen.

Roetfilter weer als nieuw na reiniging
De- en montage van de sensoren en leidingen is niet nodig
Milieuvriendelijke methode van reinigen door middel van gesloten systeem

Onze dpf-pro specialisten
verhelpen jouw
diesel uitlaatgas problemen

Meer
informatie?

mailicon Neem contact op

Vind een vestiging bij jou in de buurt

Alle vestigingen